Forside
Forside
  CV / Grazyna Gotz
CV / Grazyna Gotz
  Udstillinger
Udstillinger
  Udsmykninger
Udsmykninger
  Værker
Værker
  Publikationer
Publikationer
  Links
Links
  Kontakt
Kontakt
 
  English
English  ©webdesign


værker
Den hemmelige have
Silence 1 Silence 1 Silence 1 Silence 1 Silence 1
Silence 1 Silence 1
     
For mange år siden læste jeg en børnebog af den engelske forfatter Frances Hodgson Burnett: ”The Secret Garden”. Historien foregår i slutningen af det 19. århundrede og handler om en overklasse pige – Mary Lennox, som efter sine forældres tragiske død i Indien, havner hos familiens ven på et gods i Yorkshire.
Den meget forkælede pige har svært ved at finde sig til rette i de nye omgivelser. Klimaet er barskt, slottet er stort og dystert og ejeren, Mr. Craven er en trist herre, som man aldrig ser. På hele slottet er der kun et sted, hvor Mary ikke har adgang – en hemmelig have, omringet at en høj mur og aflåst. Det var forbudt at gå i haven, fordi den vækkede dårlige minder hos godsets herre. Men der går ikke lang tid før Mary, på trods af forbud-det, finder adgang til den forsømte og tilgroede have. Stædig som hun er, og ved hjælp af tjenestefolk forvandler
hun langsomt den forladte have til en blomstrende oase.

Denne lille livsbekræftende børnehistorie om nysgerrighed, om at turde, om at tage og give chancer, om at få tingene til at blomstre og endelig om naturens kraft
og styrke har bevæget mig igen her, i mit voksne liv, og givet anledning til en serie malerier med fælles titel: "Den hemmelige have”.
Mine seneste rejser til Sydøstasien, Caribien og Kanariske øer og oplevelsen af den tropiske naturs frodighed og inten-sitet, har yderligere inspireret mig under den kunstneriske bearbejdning af emnet.

Grazyna Gotz
Den hemmelige have
"Den hemmelige have" olie på lærred, 130x100 cm.